Echipa

Lucrul în echipă este esențial pentru reușita oricărui proiect.

Pentru ca un primar să-și pună în aplicare planul de acțiune asupra orașului, are nevoie să aibă alături o echipă de consilieri cu care să împartă aceleași principii și valori.

Colegii mei din USR și PLUS care candidează la Consiliul Local Bârlad sunt oameni pricepuți, educați și integri. Activitatea civică și profesională arată că sunt oameni atenți la nevoile celor din jur și oameni cărora le pasă de problemele celorlalți. Vă invit să aflați mai multe despre ei.

Tu ce-ți dorești pentru Bârlad?

Spune-ți părerea!

team image

Ovidiu-Cătălin Ciobotaru

33 de ani, medic

După ce a participat la multiple acțiuni de voluntariat, despre Ovidiu se poate spune că întotdeauna îi ajută pe cei din jurul său. Cele mai cunoscute acțiuni ale sale sunt caravanele medicale făcute în mediul rural. Este președintele ONG-ului Restartedu, care are ca scop educația non-formală. Cel mai cunoscut proiect al ONG-ului este reprezentat de “Cursurile de resuscitare”. După ce în luna aprilie s-a mutat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, Ovidiu este în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID19.
“Privesc politica precum o modalitate organizată de a face voluntariat. În România sunt multe sisteme defecte, precum sistemul de sănătate sau sistemul de educație. Dar cel mai defect sistem este cel politic. De aici trebuie începută schimbarea societății. În Consiliul Local voi avea ca priorități îmbunătățirea sistemului medical din oraș la toate nivelurile, începând cu Spitalul Municipal “Elena Beldiman” și continuând cu Policlinicile și Cabinetele Medicale Individuale.”

team image

Vlad Sîrbu

30 de ani, tată, profesor de educație fizică și sport, activist.

Știind beneficiile sportului asupra sănătății, Vlad s-a dedicat promovării activităților sportive. În 2013 a fondat ONG-ul Sonicks Junior, un club în cadrul căruia copii învață să joace baschet. A organizat multiple evenimente sportive dedicate copiilor în Bârlad. În 2018 a fondat ONG-ul Restartedu, în cadrul căruia a susținut prezentări de educație medicală și sportivă, în școli. Cursurile de resuscitare au fost o altă activitate în cadrul ONG-ului. Anul trecut a depus o petiție susținută de peste 700 de semnături pentru amenajarea unei piste de biciclete în Grădina Publică.
“Acum 20 de ani mergeam la școală pe o stradă pietruită. În anul 2020, copiii mei merg la grădiniță pe aceeași stradă, încă neasfaltată. De aceea am intrat în politică, să lupt pentru schimbarea comunității în care trăiesc. În urma formării profesionale, îmi doresc dezvoltarea infrastructurii sportive din oraș. Bârlădenii au nevoie de locuri sigure pentru activități sportive în aer liber. Voi susține amenajarea unui skate-park, atât de necesar adolescenților. De asemenea, mini-terenurile de sport pentru copiii de peste 10 ani reprezintă un proiect de suflet, pe care îl doresc realizat cât mai repede.”

team image

Camelia Dima

59 de ani, inginer

Este o persoană căreia îi pasă de semeni și se implică activ pentru binele comunității. Este membru PLUS. S-a născut în Bârlad și a muncit o viață în fabrica de Rulmenți. A pus bazele unui sindicat profesional și s-a implicat în reformarea asociației de proprietari din care face parte, unde a îmbunătățit relaționarea cu proprietarii. Pentru Camelia sprijinul oamenilor pe care îi reprezintă, munca și lucrul în echipă sunt esențiale în atingerea obiectivelor.
“Sunt perfecționistă și exigentă. Detest jumătățile de măsură. Am spirit de constructor. Îmi place să deschid noi începuturi, noi capitole. O altfel de politică, altfel de politicieni, altfel de servitori ai cetății. Urmând Programul politic local al USRPLUS, împreună cu colegii consilieri USRPLUS, voi arăta bârlădenilor cum reala putere a Consiliului Local poate face viața urbei cu mult mai bună.”

team image

Alexandru-Gabriel Ifrim

28 de ani, căsătorit, căpitan fluvial

Faptul ca a devenit cel mai tânăr căpitan fluvial din Estul Europei, in cadrul companiei în care activa la doar 25 ani, ne demonstrează că Alex este un om corect și principial. Pentru că are viața a sute de oameni pe mâini în fiecare zi, Alex a înțeles ce înseamnă responsabilitatea. La doar 19 ani, forțat fiind de sistemul corupt și de lipsa oportunităților pentru tineri, a plecat din țară. Perfecționist din fire, Alex nu s-a oprit niciodată din învățat, de la cursuri de specializare în domeniul navigației, management și leadership, până la cursuri de politici publice. Dorește să își crească viitorul copil în Bârlad, într-un oraș atractiv, atât din punct de vedere economic, cât și familial.
“În ultimii 10 ani, am făcut naveta între țările dezvoltate ale Europei și România. Am încercat mereu să-mi explic de ce țările prin care călătoresc se dezvoltă neîncetat, iar România se afundă tot mai mult în sărăcie. Mâhnit fiind de această situație, am hotărât să nu mai stau cu mâinile în sân și să mă implic chiar eu în politică. În Consiliul Local voi avea ca priorități digitalizarea serviciilor publice și promovarea identității orașului. Vreau să dezvolt Bârladul alături de colegii mei din USRPLUS.”

team image

Carina Mocanu

56 ani, informatician, activist

Spirit liber și mereu ghidată de dreptate, Carina a avut convingerea că Revoluția din 1989 va duce societatea românească pe un drum democratic. Dezamăgită de politica ultimilor 30 de ani, a participat la protestele din 2018, culminând cu înscrierea în PLUS. Astăzi, candidează din partea Alianței USRPLUS cu încrederea că un mandat de consilier local trebuie exercitat cu transparență și responsabilitate.
“Nu am făcut parte din niciun partid politic până acum, iar decizia de a mă implica în politică a fost luata in momentul în care am văzut că România a deraiat de pe traiectoria unei țări democratice. În calitate de consilier local, voi utiliza toate forțele de care dispun pentru realizarea obiectivelor propuse și utilizarea cu transparență a banilor publici. Bârladul are o mare problema cu locuințele pentru tineri. Poate dacă această problema ar fi fost rezolvată, fiica mea nu ar mai fi fost plecată în străinătate. În Consiliul Local voi avea ca priorități construirea de locuințe ANL pentru tineri.”

team image

Dana Croitoru

40 de ani, mama, agent de vânzări

După 15 ani de experiență în mediul privat, Dana a înțeles de ce este important să fii o persoană competitivă și serioasă. Anii petrecuți în vânzări au făcut-o să realizeze că timpul este cea mai importantă resursă pe care o avem la dispoziție. Dorința de a dezvolta proiecte concrete a determinat-o să se implice în activitatea politică a Bârladului. Își dorește un oraș mai curat, modern și european, în care fetița ei să se simtă în siguranță, unde să-și poată construi un viitor.
„Intrarea în politică este un drum nou pe care l-am ales, dar mă bazez pe educație, inteligență, bun-simt, pe dorința de a da un exemplu și de a inspira faptul că schimbarea este posibilă. Nu în ultimul rând mă bazez pe oamenii competenți și de bună-credință cu care împărtășesc aceleași idealuri. Un oraș curat și modern, înseamnă în primul rând asumarea responsabilității în ceea ce privește gestionarea/reciclarea deșeurilor. Pentru siguranța copiilor, trebuie continuată ridicarea de pe străzi a câinilor, sterilizarea lor și iubitorii de animale de companie încurajați să-și sterilizeze companionii gratuit.”

team image

Mihai Bolea

71 de ani, tată, comandant de cursă lungă, pensionar

În viața petrecută pe mare, Mihai, a învățat că regulile și disciplina sunt valori esențiale pentru crearea unei echipe unite și puternice. Un spirit încă tânăr, acum 4 ani, a crezut în schimbare și a adunat semnături pentru formarea USR. Practicarea rugby-ului de performanță l-a învățat să fie tenace și fairplay. Aceste caracteristici care și-au lăsat amprenta asupra sa pe tot restul vieții. Astfel, experiența lui de viață va aduce un plus de valoare în Consiliul Local Bârlad.
„Dezamăgit de clasa politică existentă și considerând că e nevoie de oameni noi în politică, în anul 2016, am fondat USR Bârlad. Consider că seniorii orașului se simt singuri din cauza plecării copiilor lor, așa cum mă simt și eu. Din Consiliul Local voi sprijini dezvoltarea azilelor pentru persoanele vârstnice, care sunt total insuficiente raportat la situația actuală. De asemenea cred că atragerea fondurilor europene reprezintă șansă orașului de a se dezvoltă cu adevărat.”

team image

Ilona Postolache

50 de ani, gestionar operator

Bârlădeancă, angajată de peste 20 de ani la URB și mare iubitoare de natură și necuvântătoare, Ilona s-a implicat ca voluntar în multe acțiuni, printre care și activitățile de sterilizare a animalelor fără stăpân. Dorește schimbarea în bine a orașului nostru și de aceea a făcut pasul spre politică, alăturându-se echipei PLUS, convinsă că se poate face și altfel de politică.
„Sunt un om simplu, muncitor care își dorește o politică pentru binele cetățeanului. Acțiunile de voluntariat m-au făcut să înțeleg că lucrul în echipă duce la schimbarea în bine a comunității. Alături de colegii mei din Alianța USRPLUS, în Consiliul Local mă voi preocupa prioritar de sprijinirea copiilor fără posibilități și de situația câinilor fără stăpân.”

team image

Sorin Popa

53 de ani, tată, antreprenor

Din momentul în care Sorin s-a alăturat echipei USR, a fost nelipsit de la toate acțiunile filialei. Entuziasmul lui din campania “Fără penali în funcții publice” ne-a inspirat pe toți. Muncitor din fire, ne-a confirmat că prin muncă și implicare comunitatea poate să prospere. Reîntors acasă după 10 ani de muncă în Italia, a pus bazele unei afaceri. Consideră că Bârladul poate deveni un loc stabil, de unde oamenii nu mai trebuie să emigreze.
“M-am născut și trăiesc în cartierul Munteni. După 10 ani petrecuți în Italia, m-am săturat să văd că nu se schimbă nimic în orașul meu. M-am săturat să fiu tratat ca un cetățean de mâna a doua: fără străzi asfaltate, fără canalizare și îngropat în gunoaie. În Consiliul Local voi reprezenta interesele cetățenilor din zonele defavorizate ale orașului, așa cum este și cartierul meu. Schimbarea Bârladului se poate face doar dacă în administrația publică vor ajunge oameni cinstiți care să pună pe primul loc nevoile cetățenilor.”

team image

Alexandru Buhuș

61 de ani, bunic, mecanic

De 30 de ani, Alexandru locuiește în Bârlad și muncește la fabrica de Confecții. Dorința lui de a învăța l-a ajutat să fie în permanență conectat la noile tehnologii din domeniul în care activează. De-a lungul anilor s-a confruntat cu birocrația excesivă și lipsa de interes a autorităților locale, lucruri care l-au motivat să ia atitudine și să se alăture echipei USR.
„Îmi doresc să fac o schimbare în comunitatea în care trăiesc pentru viitorul noilor generații. În Consiliul Local vreau să îmbunătățesc comunicarea dintre antreprenorii locali și administrația locală. Inițiativele antreprenoriale trebuie susținute de autoritățile locale pentru revitalizarea mediului economic și a comunității. Un mediu politic onest este cheia unei dezvoltări durabile a orașului.”