Despre mine

Sunt în USR de 3 ani. În cel mai provocator an dintre cei petrecuți în politică, voi candida din partea Alianței USR-PLUS la funcția de primar al Municipiului Bârlad.

Până acum 5 ani am fost un simplu observator al lumii politice. Îmi trăiam viața și credeam că succesul în viața profesională, socială și familială este suficient. Credeam că dacă am tot ce îmi trebuie pentru traiul de zi cu zi, sunt în siguranță și “mie nu mi se poate întâmpla”.

Apoi a fost tragedia de la Colectiv și nimic nu a mai fost la fel. Am înțeles că nu suntem în siguranță și că oricând corupția și incompetența ne pot doborî, oricât ne-am izola în propriul cerc de prieteni. Oricât ne-am proteja, sistemul ne ajunge din urmă când mergem la spital, la școală sau într-un club. Am înțeles că suntem cu toții conectați în această societate și fie mergem cu toții spre bine, fie cu toții spre rău.

Un an mai târziu, în  2016, Nicușor Dan a fost omul care mi-a arătat că politica poate fi frumoasă. Din pur spirit civic, acest om, de o naturalețe, modestie și curățenie morală rar întâlnite în peisajul politic, a reușit să strângă în jurul lui o mulțime de oameni care nu a mai dorit să stea deoparte. Astfel, am văzut cum oameni obișnuiți pot schimba lucrurile în bine în comunitatea lor. Toate acestea, fără gânduri meschine și fără aranjamente politice. 

Protestele din 2017 și revolta acumulată în acele zile, m-au făcut și mai mult să îmi doresc schimbarea întregii societăți. Așa a început implicarea mea civică.

În 2017 m-am înscris în USR, simțind că acolo pot începe să fac ceva pentru orașul meu. Și așa a și fost. Am întâlnit în partid oameni ca mine care au intrat în politică mânați de spirit civic. Am pus bazele unui ONG care are ca scop educația non-formală, numit Restartedu. Proiectul de suflet este cel de “Cursuri de resuscitare” în care am întâlnit oameni minunați, dornici să învețe cum să salveze alte vieți.

Tu ce-ți dorești pentru Bârlad?

Spune-ți părerea!

Biografia

Sunt născută și crescută în Bârlad, întoarsă în oraș după facultate. Am 44 de ani.

Am copilărit în cartierul Gara, cu foarte mulți copii și am jucat toate jocurile posibile, de la elasticul până la rațele și vânătorii. Am învățat la Scoala Generală nr. 11. Îmi aduc aminte de părinții mei și de emoția cu care mă urmăreau traversând strada Primăverii, când m-am dus pentru prima dată singură la școală. Liceul l-am urmat la Colegiul Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" și facultatea în Iași, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, fiind licențiată în biofizică. Mai târziu, am urmat cursurile unui master în administrarea afacerilor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Toată viața mi-am trăit-o în Bârlad, mai puțin anii de facultate. Întoarsă în Bârlad, din 2005 lucrez într-o multinațională, care se află de multă vreme în relații comerciale cu fabrica de rulmenți din Bârlad. Viața mea profesională s-a desfășurat în mediul privat și orientarea spre rezultate este unul dintre punctele mele forte. Vreau să pun în practică experiența acumulată până în prezent pentru a crea și aplica politici publice coerente, atât de necesare Bârladului, care pentru mine este ACASĂ.

Am doi frați, doi nepoți și o finuță. De 20 de ani îmi împart viața cu un om care mă susține în tot și în toate și cu care împărtășesc aceleași valori sociale și morale.

În timpul meu liber îmi place să ascult muzică, să am grijă de cele două pisici, să citesc și să mă uit la filme. Grădinăritul mă relaxează, iar drumețiile la munte sunt în topul preferințelor mele.

Valori

Lucrul în echipă este esențial pentru reușita oricărui proiect.

Din școală am rămas cu prietenii care m-au inspirat adesea.

Am învățat să ascult, să înțeleg și să ofer soluții pentru problemele celorlalți.

Implicarea în comunitate mi-a adus satisfacții nebănuite și sunt hotărâtă să o continui.

Curajul de a ieși din zona de confort există în fiecare dintre noi, chiar dacă se întâmplă mai târziu.

Iubind necuvântătoarele am realizat cât de multe beneficii și bucurii ne pot oferi.